BüyüteçNet

Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer?

Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer?
  • Kaç Gün
  • 0 YORUM
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (YILDIZLARA TIKLAYARAK BU YAZIYA OY VEREBİLİRSİNİZ)
    Loading...

Her çift birlikteliğini nikah ile birbirine bağlamak ister bu nedenle nikah işlemi kaç gün sürer sorusu sık sık sorulmaktadır. Birinci aşamaları ise nikah tarihi almaktır. Ülkemizde nikah tarihi çok kolay verilmemekte. Öncelikle yapılması gerekli olan birkaç işlem olmakta.

Bu tür işlemlerin ardından ise evlenmelerinde bir sakınca yada sağlık durumlarında bir sakınca yoksa evlilikleri gerçekleşmek için onay alır. Nikah işlemleri nasıl yapılır? neler gereklidir? tüm bu noktalara sitemizde sizlere bilgi vermek amacı ile yer açtık.

Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer 1 gün ile 3 gün arası sürebilmektedir.

Başvurunuz evlendirme dairesine giderek yapılıyor. Mesela bazı özel durumlarda yaşınız küçük ise öncelikle anne ya da babanızın izni gerekli olmakta. İkamet adresiniz farklı bir şehirde ise de öncelikle ikametiniz evlenmek istediğiniz şehre aldır malısınız. Yada izin almalısınız. Belediyelerde mevcut olan evlendirme dairelerinden de bu işlemleri yaptırma imkanlarınız var.

Nikah İşlemi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  1. Nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
  2. Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi
  3. İkametgah (İlçemizde oturan eşlerden herhangi birine ait)
  4. Sağlık raporu (Sağlık Grup Başkanlığı veya sağlık ocaklarından alınacak, mikrofilm ve kan tahlili olacak)
  5. 4′er adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

Nikah İşlemi Aşamaları Nelerdir?

  1. Evlenecek kişiler birlikte başvuru yapacaklardır.
  2. Başvurularda evraklar eksiksiz olmalıdır.
  3. Evraklarda kazıntı silinti olmamalıdır.
  4. Bilgiler harf farkı bile olmadan birbirini tutmalıdır.
  5. Nüfus cüzdanları fotoğraflı, soğuk damgalı ve 10 yılı geçmemiş olmalıdır.
  6. Eşlerden biri il dışında ikamet etmekte ise bağlı olduğu belediyeden izin belgesi alması gerekmektedir.
  7. Çiftler 18 yaşını bitirmiş olmalıdır. Bitirmemişler ise
    a) 17 Yaşını bitirmiş olanlarda anne ve babasının muvaffakatı olmalıdır.
    b) 16 yaşını bitirmiş olanlar ise mahkeme kararı ile evlenebilirler.
  8. Boşandıktan veya dul kaldıktan sonra 10 ay içinde evlenmek isteyen bayanlar mahkemeden iddet kaldırma kararı getirmek zorundadır.
  9. Yabancılar için gereken şartlar;
    a) Bağlı oldukları konsolosluktan bekarlık belgesi. (1 Asıl, 4 fotokopi)
    b) Bağlı oldukları konsolosluktan doğum belgesi. (1 asıl, 4 fotokopi)
    c) Bağlı oldukları konsolosluktan pasaport tercümesi. (veya herhangi bir yeminli tercüme bürosundan da tercüme edilirse olur.
  10. Beyannamelerin, siyah tükenmez kalem veya siyah pilot kalemle doldurulması gerekmektedir.

Diğer kaç gün konularımız için TIKLAYIN


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ